OBAVJEŠTENJE – IZJAVE/ZAHTJEVI ZA RODITELJE

IZJAVE/ZAHTJEVI ZA RODITELJE

Poštovani roditelji, na osnovu Instrukcije Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, Prosvjetno – pedagoškog zavoda od 17.11.2020.god., obavještavamo vas o sljedećem:

  1. Da bi se olakšala procedura pravdanja izostanaka sa nastave zbog novonastale epidemiološke situacije i rasteretio zdravstveni sistem, roditelj može pravdati deset (10) dana učeniku osnovne škole, odnosno pet (5) dana učeniku srednje škole u toku jednog polugodišta.Navedeno obuhvata pravdanje od strane roditelja kad su u pitanju blaži simptomi bolesti, kao i drugi opravdani razlozi izostajanja učenika u trenutnoj situaciji.

Za ovakav način pravdanja izostanaka roditelj će preuzeti  Izjavu u kojoj će navesti razlog izostanka učenika. Nakon popunjavanja Izjavu je potrebno dostaviti razredniku putem e-maila ili izjavu dostaviti  direktno u školu. Izjavu možete preuzeti na sljedećem linku: IZJAVA za izostanke


Napominjemo  roditelje da su obavezni najaviti izostanake učenika obavještenjem razrednika/škole, da bi iste kasnije mogli i opravdati u okviru informativnih sastanaka.

  1. Za prelazak učenika sa kombinovanog na online način rada i obratno dozvoljava se školama da po vlastitoj procjeni mogu prebaciti učenika sa kombinovanog na online model i obratno bez vremenskog ograničenja. Ukoliko roditelj iz određenih razloga svoje dijete želi premjestiti s jednog na drugi način nastave dužan je da uputi izjavu/zahtjev o razlozima prelaska. Izjavu/zahtjev možete preuzeti na sljedećem linku: IZJAVA za model nastave

Nakon popunjavanja izjavu/zahtjev je potrebno dostaviti u školu putem e-maila ili dostaviti direktno u školu. Formulare iz ove objave možete pogledati i u meniju NASTAVA – IZJAVE/ZAHTJEVI ZA RODITELJE.

 

 

Comments are closed.