PONOSNI SMO: NAŠ UČENIK ODUŠEVIO U ZAGREBU I OSVOJIO ZLATO

  • U Zagrebu je nedavno održan 24. Međunarodni memorijalni turnir u stonom tenisu Antun Tova Stipančić. Iz kluba STENS Sarajevo u kategorijama najmlađih kadeta i mlađih kadeta nastupio je Benjamin Zijadić.
  • Benjamin je 2007. godište, inače učenik IV razreda naše škole i na turniru je bio godinu dana mlađi od velikog broja takmičara u svojoj kategoriji i nekoliko godina mlađi od takmičara u kategoriji mlađih kadeta.  Benjamin se u kategoriji najmlađih kadeta okitio zlatnom medaljom, što je rijetkima njegov godišta pošlo za rukom na ovako velikom takmičenju i pokazuje da je iza njega mnogo truda i rada.  U starijoj kategoriji se plasirao među 16 najboljih od preko stotinu takmičara i malo ga je dijelilo od ulaska među osam najboljih. U prošloj sezoni, 2015./2016., osvojio je veliki broj medalja na državnom nivou, 1. mjesto na međunarodnom turniru Mirko Abramović u Varaždinu, plasman među 8 najboljih na Zagipingu, dok ove sezone drži čvrsto prvo mjesto.
    Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/kakav-talent-devetogodisnjak-odusevio-u-zagrebu-i-osvojio-zlato-1145888 

Comments are closed.