OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN PREVENCIJE VRŠNJAČKOG NASILJA

    • U Sarajevu je “Danom ružičastih majica” drugi put obilježen Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja, koji se na današnji dan svake godine obilježava u svijetu.
    • I u našoj školi obilježen je ovaj važan dan. Učenici razredne i predmetne nastave, kao i uposlenici škole, danas su kroz različite aktivnosti i na simboličan način glasno i izričito rekli NE vršnjačkom nasilju. Od današnjih aktivnosti izdvajamo radionice, vršnjačka predavanja, edukacije kao i posjetu manifestacije ispred Katedrale u organizaciji udruženja “Kap”.


    • Učenici koji su aktivno dali učešće u radionicama, edukaciji i učešću na manifestaciji ispred Katedrale su učenici VII1, IX1  i IX2 sa nastavnicima Aidom Smajlagić i Dijanom Cikanković-Plakalović.


  • U obilježavanju Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja svoj doprinos su dali i učenici Superar razreda, iz odjeljenja II2. Oni su poslali lijepu poruku prijateljstva i ljubavi, kroz pjesmu “U svijetu postoji jedno carstvo”. Superar je muzički projekat koji je svoju internacionalnu priču u prošlom polugodištu počeo širiti i na Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu, a velika nam je čast što su upravo djeca iz naše škole postala dio ovog velikog projekta o kojem ćemo više pisati i izvještavati u budućnosti.

  • Našu školu je posjetila i ekipa TVSA koja je uživo prenijela dio atmosfere koja je danas vladala u našoj školi.

Comments are closed.