PREZENTIRANA OPREMA ZA MEHATRONIKU

  • U okviru realizacije projekta opremanja osnovnih škola s područja Novog Sarajeva nastavnim sredstvima iz oblasti mehatronike 02. juna ove godine u OŠ „Kovačići“ upriličena je prezentacija opreme potrebne za opremanje kabineta mehatronike, koju su pripremili učenici naše škole. Prezentaciji su prisustvovali načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, profesorica Srednje škole metalskih zanimanja Irma Behlulović, direktorica Nađa Pejak, nastavnici, te učenici škole.
  • Nakon kratke prezentacije, učenici su zajedno sa profesoricom Behlulović i praktično demonstrirali novu opremu, koja će se od danas upotrebljavati u okviru časova tehničke kulture, osnova pneumatskog upravljanja.
  • Zahvaljujući Općini Novo Sarajevo osnovne škole “Velešićki heroji”, „Malta“, „Hrasno“ i „Kovačići“ su prve škole u Kantonu Sarajevo sa opremom za mehatroniku, a Općina planira ove godine ovom opremom opremiti još dvije škole.
  • U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da će Općina Novo Sarajevo u narednoj 2016. godini opremiti i preostale dvije osnovne škole opremom za mehatroniku, čime će svih osam novosarajevskih osnovnih škola imati adekvatnu opremu za izučavanje ove oblasti u okviru predmeta tehničke kulture.
  • Općina Novo Sarajevo je iz Granta za nabavku opreme osnovnim školama za OŠ „Kovačići“ za troškove opremanja kabineta tehničke kulture nastavnim sredstvima iz oblasti mehatronike izdvojila sredstva u iznosu od oko 10. 000 KM.

Comments are closed.