PREZENTACIJA INTERAKTIVNOG SETA U NAŠOJ ŠKOLI

  • 25.05.2018. godine, našu školu posjetili su načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktori novosarajevskih osnovnih škola “Grbavica I”, “Grbavica II”, “Pofalići” i “Velešićki heroji”, te potpisali ugovore za nabavku interaktivnog seta koji podrazumijeva nabavku interaktivne table i multimedijalnog projektora.
  • S obzirom da je naša škola prošle godine dobila jedan ovakav set, u kabinetu III2 odjeljenja je upriličena prezentacija koji su učenici pripremili zajedno sa učiteljicom Selmom Mehanović, te prikazali sve mogućnosti pametne table, prilikom izučavanja gradiva i vođenja nastavnog časa. Pored prezentacije interaktivnog seta, učenici su i muzikom obradovali naše posjetitelje. S obzirom da je III2 jedno od odjeljenja u kojem aktivno djeluje muzičko udruženje “Superar u BiH”, učenici su u pratnji nastavnika Nermina Ploskića izveli nekoliko numera iz “Superar” repertoara.
  • Nakon potpisivanja ugovora, općinskom načelniku Nedžadu Koldži uručen je poklon „sarajevski zvekir“ koji su izradili učenici, članovi Tehničke sekcije zajedno sa nastavnikom Ibrahimom Dedićem, u znak zahvalnosti na svemu što Općina radi kako bi pomogla rad škole, te poboljšala kvalitet provođenja nastave.

Comments are closed.