“GOOGLE FOR EDUCATION” PLATFORMA OD II POLUGODIŠTA U NAŠOJ ŠKOLI

  • U II polugodištu školske 2017/2018. godine, u našoj školi počinje implementacija Google učionice u OŠ “Kovačići”, kao dio jedinstvenog paketa aplikacija “Google for Education” (Google aplikacije za obrazovanje). U januaru prošle godine, istraživanja su pokazala da Google for Education koristi više od 70 miliona korisnika širom svijeta.
  • Čast nam je i zadovoljstvo što se i OŠ “Kovačići” priključila ovom popularnom obrazovnom sistemu, kao 23. po redu škola u Bosni i Hercegovini, pored već postojećih 9 osnovnih, 12 srednjih škola i jednog fakulteta, koji su krenuli sa implementacijom popularne Google učionice.
  • Cilj implementacije ovog kolaborativnog sistema je poboljšavanje komunikacije i samog nastavnog procesa između učenika i nastavnika, u okviru čega će svi učenici i nastavnici dobiti školske e-mail adrese koje su bazirane na istom principu: ime.prezime@oskovacici.edu.ba.  Školski email sistem se može koristiti za komunikaciju u školi između učenika i nastavnika, istraživačke radove, radove u sekcijama, te druge vidove komunikacije koje se odnose na rad u školi. 
  • Platforma Google učionice je jedno inovativno sredstvo u nastavi koje višestruko može olakšati rad nastavnika i učenika, a pritom je bezbjednost na visokom nivou. Uvođenjem ovog sistema naša škola istinski želi da omogući našim učenicima da uče, stiču znanja iz novih tehnologija i promovišemo bolju komunikaciju. 
  • S obzirom da su pripreme još uvijek u toku, više informacija o pristupu i primjeni Google učionici objavićemo na našoj web stranici u narednom periodu, a planirane su i druge aktivnosti, sve s ciljem uspješnije implementacije i realizacije navedenog sistema u našoj školi.

Comments are closed.