TV LIBERTY: PRILOG O „SUPERAR U BiH“

  • 13. i 15. 02.2018. godine, ekipa Radija Slobodna Evropa – TV Liberty, posjetila je OŠ „Kovačići“. Povod posjete je bio snimanje tv priloga o udruženju „Superar u BiH“, koje je u našoj školi aktivno u tri odjeljenja.
  • Superar je visokokvalitetni muzički/glazbeni program koji utiče pozitivno na razvoj mladih ljudi. Program je za učesnike besplatan i nudi kurseve u predmetima hor/zbor, a ubuduće i orkestar!
  • Udruženje Superar Austrija osnovano je 2009. godine u Beču na inicijativu renomiranih institucija: Bečki dječaci (Wiener Sängerknaben), Caritas Beč i Bečka Koncertna Dvorana (Wiener Konzerthaus). 1200 djece i mladih ljudi su dio Superar programa u 8 filijala u Austriji.
  • Udruženje „Superar u BiH“ osnovano je 2017. godine sa glavnim sjedištem u Sarajevu uz podršku austrijskog partnerskog udruženja. Program je trenutno zastupljen u regularnoj nastavi (3-4 časa sedmično) u dvije osnovne škole u Kantonu Sarajevo i obuhvata broj od ca 100 djece.
  • Za TV Liberty ovom prilikom su govorili Alma Karić, umjetnički direktor Superara u BiH, Lejla Sadiković, učiteljica u jednom od Superar odjeljenja, Nermin Ploskić, nastavnik muzičke kulture i naši učenici.
Prilog „Muzika za budućnost“ možete pogledati ovdje:

Comments are closed.