REALIZOVANA ŠKOLA U PRIRODI ZA UČENIKE IV RAZREDA

Učenici četvrtih razreda su u periodu od 19.2.2020. do 21.2.2020.godine, u pratnji svojih učiteljica, Amine Hadrović, Samire Mekić i Alene Hećo, boravili u „Školi u prirodi“ u Šabićima. Učenici naše škole su uživali u prirodnim ljepotama, druženju sa drugarima, učenju i stjecanju pozitivnih navika.
Škola u prirodi je imala svoj izvedbeni plan po kome je djeci bio ispunjen svaki trenutak od jutra do mraka. Na nastavi su učenici rješavali zanimljive zadatke na nastavnim listićima, sudjelovali u likovnim radionicama. Učenici su imali priliku poslušati predavanje o našim prekrasnim planinama Bjelašnici,Visočici i Igmanu.
Ipak, svi su najviše uživali u šetnjama. Prekrasan pogled na kanjon rijeke Rakitnice je oduševio djecu, kao i sam ambijent sela Šabići. Večeri su imale poseban značaj za djecu, jer je tad slijedila muzika, ples i zabava.
Učenici su tokom boravka u Školi u prirodi imali priliku pokazati koliko su  samostalni, da sami naprave svoj krevet, da se adekvatno obuku za različite aktivnosti, pospreme sobu, urade domaći zadatak, a pri tom da pomognu drugu i zamole za pomoć sami. Stvorila se jaka veza između učitelja i djece. Škola u prirodi realizovana je bez problema, a učenici i učiteljice su bogatiji za prelijepa iskustva koja su zajedički doživjeli.
Za vrijeme boravka u Šabićima, uspješno su realizovani svi ciljevi koji su postavljeni, a tome je svakako doprinio profesionalan i kolegijalan odnos učiteljica. I najznačajnije od svega je da su se svi učenici sretni i zadovoljni vratili svojim kućama.

Comments are closed.