POSJETA LJUBLJANI I OSNOVNOJ ŠKOLI “BEŽIGRAD”

  • U periodu od 30.11. do 02.12.2016. godine, grupa učenika OŠ “Kovačići” bila je u posjeti Ljubljani, na poziv naših dragih prijatelja iz OŠ “Bežigrad”. Sa učenicima su na put krenule nastavnice Aida Smajlagić, Dijana Cikanković-Plakalović, nastavnik Nermin Ploskić i pedagogica škole, Merima Balkić.
  • 01.12.2016. godine, OŠ “Bežigrad” obilježila je 40 godina uspješnog rada, a nama, kao jedinim gostima iz Bosne i Hercegovine, pored gostiju iz Austrije i Italije, bila je posebna čast prisustvovati i učestovati na ovoj svečanosti.
  • Putovanje smo iskoristili za obilazak Ljubljane i njenih znamenitosti, a takvih je zaista mnogo. Ljubljana u ovo doba godine izgleda prelijepo, u gradu je i veliki broj turista, a naši učenici i nastavnici su uživali u svemu onom što su imali priliku vidjeti. Bili smo u gostima i kod gradonačelnika Ljubljane, zapjevali “Sarajevo, ljubavi moja”, lijepo se družili i naučili još mnogo toga o ovom lijepom gradu. Završni dio puta iskoristili smo za odlazak u Austriju, gdje smo obišli i grad Graz, nakon čega je uslijedio naš povratak u Sarajevo.
  • Zahvaljujemo našim dragim prijateljima iz Slovenije na pozivu i gostoprimstvu. Radujemo se daljoj saradnji i novim projektima koji su već u pripremi.


Comments are closed.