MEDIJI O NAMA: UČITELJICA AMRA ĐERZIĆ ZA PORTAL RADIOSARAJEVO.BA POVODOM SVJETSKOG DANA UČITELJA

Povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava svake godine 5. oktobra, dugogodišnja učiteljica naše škole, Amra Đerzić, dala je izjavu za portal Radiosarajevo.ba.
U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, učiteljica Amra navodi i sljedeće:

“Škola u kojoj radim posljednjih je 15 godina najljepša škola u Sarajevu, posebna po mnogo čemu. Ona za mene nije samo radno mjesto, to je moja druga kuća. Imam sreću i zadovoljstvo da sam okružena divnim ljudima i velikim profesionalcima, koji zajedno s našom djecom i roditeljima i čine ovu školu posebnom”, s ponosom nam priča.

Napominje kako u današnje vrijeme ne možemo odgajati i obrazovati djecu na način kako smo ranije obrazovani, jer smo tada bili pripremani za svijet koji danas skoro da više i ne postoji.

“Dostupnost informacija koju djeca danas imaju, od nas zahtijeva da im na zanimljiviji način predočimo gradivo i time ih zainteresiramo i motiviramo za dalje učenje i istraživanje. Danas se imamo priliku obrazovati po najvišim standardima i kvalitetu, te stoga trebamo i moramo cijeniti sve što je urađeno kako bi škola bila najljepši period dječijeg života. Prednost je što se u današnje vrijeme pridaje više pažnje individualnim razlikama djece, a samim tim se više iskorištavaju i njihovi potencijali”, govori za naš portal.

Posao prosvjetnog radnika je veoma dinamičan. Slaba podrška šire društvene zajednice, nedostatak poštovanja i loše okruženje doprinijeli su da se ovaj poziv nađe na mnogo nižem stepenu društvene ljestivce nego što to zaslužuje. Nekada to nije bilo tako.

“Svjetlost i sjenka su dio cjeline. Hoćemo li biti u tami ili na svjetlu, zavisi od toga da li životnom stazom koračamo izvoru okrenuti licem ili leđima”, završava razgovor za Radiosarajevo.ba Amra Đerzić.

Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE.

 

Comments are closed.