DAN REINTEGRACIJE GRBAVICE

Povodom Dana reintegracije Grbavice u sali JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ upriličena je priredba za zvanice, a ukojoj su učestvovali i učenici/e naše škole u pratnji nastavnice Irme Grebović. Bakir Ibišević besprijekorno je vodio program, a učenice: Lejla Eminović, Farah Mujezinović, Džana Bektić, Emina Pašanović uz pratnju nota koje je svirala Adna Dženeta Resić recitirale su stihove poznatih pjesnika koji su pisali o našoj Bosni, te stihove o Grbavici.
U toku iste priredbe, uručena su priznanja učenicima/ama naše škole i to:
  • Za osvojeno 2. mjesto za literarni rad (I-V) učenik Fatih Mekić IV 2, te Anidi Kozić VIII 2 (VI-IX) za osvojeno 3. mjesto.
  • U kategoriji za izbor najboljeg likovog rada (I-V) 1. mjesto osvojila je Maida Ćatović I 1, te Meša Muratović VI2 (VI-IX) osvojio je 3. mjesto.
Svi učesnici pisali su ili slikali o Grbavici, te dali veliki doprinos obilježavanju ovog posebnog dana u historiji našeg grada Sarajeva.

POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA REINTEGRACIJE GRBAVICE UČENICI NAŠE ŠKOLE SU ODALI POČAST POGINULIM BORCIMA I CIVILNIM ŽRTVAMA RATA POLAGANJEM CVIJEĆA NA MOSTU “SUADE DILBEROVIĆ I OLGE SUČIĆ”, ŠEHIDSKOM MEZARJU KOVAČI, SPOMEN-OBILJEŽJIMA GORNJI KOVAČIĆI, GRBAVICA, SPOMEN-PARKU VRACA I LOGORAŠIMA NA GRBAVICI.

Comments are closed.